Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam zupę jarzynową ze świeżych warzyw, zupa bardzo smaczna i pożywna. Zawiera mnóstwo witamin potrzebnych naszemu organizmu.
garnek, nóż, patelnia, talerz,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27773
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27773
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Do osolonej wody włożyć umyte oczyszczone mięso rosołowe, doprowadzić do zagotowania, zdając szumowiny i gotować ok. 30 minut. Następnie dodać obraną pokrojoną marchewkę, starte na grubej tarce seler i pietruszkę, pokrojonego w prążki pora, dodać listek laurowy, kilka ziarenek ziele angielskiego , gotować około 15 minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior , gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku pieprzem , solą oraz przyprawą uniwersalną. Mięso wyjąc obrać, po obraniu pokroić na kawałki i włożyć z powrotem do zupy. Zupę zagęścić zasmażką. Zasmażka; Masło roztopić na rozgrzanej patelni, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać aż zrobi się złota zasmażka , którą rozprowadzić niewielką ilością ciepłej wody. Zasmażkę połączyć z zupą i zagotować . Na koniec dodać posiekana natkę pietruszki i koperek.