Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna na wywarze z ogona wieprzowego. Ogon jest dość tłusty, ale ma też sporo delikatnego mięsa. Jeśli nigdy nie jedliście - koniecznie spróbujcie. Zupa jest konkretna i spokojnie zastąpi cały obiad.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4505
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26329
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1594
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4505
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26329
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1594
Składniki
Ogon, obrane warzywa oraz przyprawy zalewamy wodą i gotujemy. Ja używałam szybkowaru i gotowałam około 20 minut od złapania ciśnienia. W zwykłym garnku gotujcie co najmniej 40 minut. Po tym czasie odcedzamy. Po lekkim ostudzeniu bierzemy się za ogon. Obieramy go z mięsa i wkładamy do bulionu. Kalafior dzielimy na różyczki, paprykę kroimy w paski (można ją wcześniej obrać ze skórki), pora kroimy w plasterki. Do gorącego bulionu dodajemy kalafiora, paprykę i pora. Po 5 minutach dodajemy ryż, groszek i kukurydzę. Gotujemy razem, aż ryż będzie miękki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodajemy śmietanę i suszony lubczyk.