Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna na wywarze z ogona wieprzowego. Ogon jest dość tłusty, ale ma też sporo delikatnego mięsa. Jeśli nigdy nie jedliście - koniecznie spróbujcie. Zupa jest konkretna i spokojnie zastąpi cały obiad.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1732
Smaczne danie :)
Odsłon: 829
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1601
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 1064
Polecam na kolację.
Odsłon: 236
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 355
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1732
Smaczne danie :)
Odsłon: 829
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1601
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 1064
Polecam na kolację.
Odsłon: 236
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 355
Składniki
Ogon, obrane warzywa oraz przyprawy zalewamy wodą i gotujemy. Ja używałam szybkowaru i gotowałam około 20 minut od złapania ciśnienia. W zwykłym garnku gotujcie co najmniej 40 minut. Po tym czasie odcedzamy. Po lekkim ostudzeniu bierzemy się za ogon. Obieramy go z mięsa i wkładamy do bulionu. Kalafior dzielimy na różyczki, paprykę kroimy w paski (można ją wcześniej obrać ze skórki), pora kroimy w plasterki. Do gorącego bulionu dodajemy kalafiora, paprykę i pora. Po 5 minutach dodajemy ryż, groszek i kukurydzę. Gotujemy razem, aż ryż będzie miękki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodajemy śmietanę i suszony lubczyk.