Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna na wywarze z ogona wieprzowego. Ogon jest dość tłusty, ale ma też sporo delikatnego mięsa. Jeśli nigdy nie jedliście - koniecznie spróbujcie. Zupa jest konkretna i spokojnie zastąpi cały obiad.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Ogon, obrane warzywa oraz przyprawy zalewamy wodą i gotujemy. Ja używałam szybkowaru i gotowałam około 20 minut od złapania ciśnienia. W zwykłym garnku gotujcie co najmniej 40 minut. Po tym czasie odcedzamy. Po lekkim ostudzeniu bierzemy się za ogon. Obieramy go z mięsa i wkładamy do bulionu. Kalafior dzielimy na różyczki, paprykę kroimy w paski (można ją wcześniej obrać ze skórki), pora kroimy w plasterki. Do gorącego bulionu dodajemy kalafiora, paprykę i pora. Po 5 minutach dodajemy ryż, groszek i kukurydzę. Gotujemy razem, aż ryż będzie miękki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodajemy śmietanę i suszony lubczyk.