Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje gotowanie zaczęło się właśnie od tej zupy. Miałam tę przyjemność spróbować jej u źródla i od tej pory jest w domowym menu na stałe. Nieskomplikowana, smaczna i lekkostrawna
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 124
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101330
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5854
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 124
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101330
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5854
Składniki
Gotujemy wodę, dodajemy pokrojone w kostkę mięso i włoszczyznę oraz sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy do miękkości. W tym czasie zagniatamy ciasto z jajka i mąki. Odkładamy w chłodne miejsce, najlepiej do lodówki. Gdy mięso jest miękkie wyciągamy włoszczyznę. i dodajemy pokrojone warzywa. Gotujemy około 7 minut.
Wyciągamy ciasto z lodówki. Ucieramy kluseczki na tarce o dużych oczkach wprost do zupy. Gotujemy powoli jeszcze około 3 minut bez przykrycia. Dodajemy cukier, pieprz (niekoniecznie) i śmietanę. Posypujemy drobno posiekaną zieloną pietruszką.
Warzywa świeże możemy zastąpić mrożoną zupą Jarzynową Mroźna Kraina 750 g itp. Dodajemy 4-5 ziemniaków, kilka różyczek brokuła i trochę żółtej i zielonej fasoli szparagowej.