Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje gotowanie zaczęło się właśnie od tej zupy. Miałam tę przyjemność spróbować jej u źródla i od tej pory jest w domowym menu na stałe. Nieskomplikowana, smaczna i lekkostrawna
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1831
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 221
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6318
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1831
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 221
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6318
Składniki
Gotujemy wodę, dodajemy pokrojone w kostkę mięso i włoszczyznę oraz sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy do miękkości. W tym czasie zagniatamy ciasto z jajka i mąki. Odkładamy w chłodne miejsce, najlepiej do lodówki. Gdy mięso jest miękkie wyciągamy włoszczyznę. i dodajemy pokrojone warzywa. Gotujemy około 7 minut.
Wyciągamy ciasto z lodówki. Ucieramy kluseczki na tarce o dużych oczkach wprost do zupy. Gotujemy powoli jeszcze około 3 minut bez przykrycia. Dodajemy cukier, pieprz (niekoniecznie) i śmietanę. Posypujemy drobno posiekaną zieloną pietruszką.
Warzywa świeże możemy zastąpić mrożoną zupą Jarzynową Mroźna Kraina 750 g itp. Dodajemy 4-5 ziemniaków, kilka różyczek brokuła i trochę żółtej i zielonej fasoli szparagowej.