Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i aromatyczna zupa jarzynowa z fasolą szparagową, idealna na zimowe chłody.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Skrzydełka opłukaj włóż do garnka i zagotuj, zbierz szumowiny. Ziemniaki i warzywa obierz , ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera pokrój w kostkę, pora w pół plasterki.
Dodaj do zupy, następnie przyprawy, fasolkę i gotuj do miękkości około pół godziny, pięć minut przed końcem gotowania dodaj makaron, zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Opcjonalnie możesz dodać śmietanę i zabielić zupę ale ja wolę w wersji bez śmietany.