Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i aromatyczna zupa jarzynowa z fasolą szparagową, idealna na zimowe chłody.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 802
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3094
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 802
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3094
Składniki
Skrzydełka opłukaj włóż do garnka i zagotuj, zbierz szumowiny. Ziemniaki i warzywa obierz , ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera pokrój w kostkę, pora w pół plasterki.
Dodaj do zupy, następnie przyprawy, fasolkę i gotuj do miękkości około pół godziny, pięć minut przed końcem gotowania dodaj makaron, zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Opcjonalnie możesz dodać śmietanę i zabielić zupę ale ja wolę w wersji bez śmietany.