Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i aromatyczna zupa jarzynowa z fasolą szparagową, idealna na zimowe chłody.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1786
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14358
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19472
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13144
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1786
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14358
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19472
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13144
Składniki
Skrzydełka opłukaj włóż do garnka i zagotuj, zbierz szumowiny. Ziemniaki i warzywa obierz , ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera pokrój w kostkę, pora w pół plasterki.
Dodaj do zupy, następnie przyprawy, fasolkę i gotuj do miękkości około pół godziny, pięć minut przed końcem gotowania dodaj makaron, zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Opcjonalnie możesz dodać śmietanę i zabielić zupę ale ja wolę w wersji bez śmietany.