Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i aromatyczna zupa jarzynowa z fasolą szparagową, idealna na zimowe chłody.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 587
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 8
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 587
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 8
Składniki
Skrzydełka opłukaj włóż do garnka i zagotuj, zbierz szumowiny. Ziemniaki i warzywa obierz , ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera pokrój w kostkę, pora w pół plasterki.
Dodaj do zupy, następnie przyprawy, fasolkę i gotuj do miękkości około pół godziny, pięć minut przed końcem gotowania dodaj makaron, zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Opcjonalnie możesz dodać śmietanę i zabielić zupę ale ja wolę w wersji bez śmietany.