Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z makaronem

Zupa jarzynowa z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2232 Ocena: 49269

Dodano:

Odsłon: 2998

Bywają w życiu takie chwile, kiedy trzeba zjeść coś lekkiego, rozgrzewającego nasz żołądek. Na pewno przyda się do tego taka zwiewna zupa jarzynowa. Nie dość, że szybka, to na dodatek smaczna i przynosi ulgę w trudnych momentach.

Składniki

  • 500 g ulubionego makaronu (u nas nitki)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 l wrzątku
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • świeży lubczyk
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa jarzynowa z makaronem

Przygotowanie

  1. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy na rozgrzanym maśle z dodatkiem liści laurowych i ziaren ziela angielskiego. Lekko oprószamy solą i pieprzem, zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez kwadrans na średnim płomieniu. Po tym czasie doprawiamy solą i pieprzem.
    W tym czasie gotujemy makaron.
    Zupę podajemy gorącą z makaronem i posiekanym lubczykiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń