Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna, pełna aromatu z dodatkiem ryżu i fioletowych ziemniaków.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 375
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 375
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Jarzyny obieramy myjemy, kroimy. Seler naciowy kroimy na plasterki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Mięso mielone i warzywa podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut. Całość zalewamy wrzątkiem, dodajemy ½ łyżeczki soli i sok z limonki. Gotujemy przez kwadrans, następnie wsypujemy ryż, gotujemy do jego miękkości, mieszając od czasu do czasu. Śmietanę hartujemy z kilkoma łyżkami gorącego wywaru, dodajemy do całości, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.