Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie co u was przy poniedziałku na obiad ? Ja dziś mam zupkę którą gotowałam wczoraj na przyjazd koleżanki. Zupa wyszła tak smaczna aż żal byłą ją wylać dlatego dziś tylko ją odgrzałam, jeżeli lubicie zupy z chęcią podam wam przepis na pyszną jarzynową z pieczarkami
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 892
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 61
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 401
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 892
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 61
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 401
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Składniki
Do garnka wlać dwa i pół litra wody dodać opłukane i podzielone na części ćwiartki kurczaka ( 3 sztuki ) oraz warzywa z mieszanki europejskiej lub jeżeli ktoś ma dostęp do swoich warzyw, można też dodać kupne warzywa ( ja osobiście bardzo lubię tą mieszankę ). Zagotować zmniejszyć ogień i na wolnym gotować do miękkości mięsa w trakcie gotowania dodać suszoną włoszczyznę ( mam od mamy ), liść laurowy, ziela angielskie oraz swojską jarzynkę lub przyprawę uniwersalną
Gdy mięso jest już miękkie ( a trwa to naprawdę nie długo aby było miękkie ), dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości. W międzyczasie przygotować pieczarki, oczyścić je i pokroić w grubszą kostkę ( bez nóżek chyba że ktoś lubi ). Jak ziemniaki są wystarczająco miękkie dodać przygotowane pieczarki i gotować do ich miękkości również na wolnym ogniu
W czasie gdy zupa gotuje się z dodanymi pieczarkami przygotować śmietanę, przełożyć ją do salaterki dodać pół łyżeczki cukru oraz gorący wywar z zupy i rozprowadzić do czasu aż nie będzie grudek od śmietany. Gdy pieczarki są już wystarczająco miękkie dodać świeże lub mrożone liście selera, liście natki pietruszki pokrojone drobniej oraz liście lubczyka również pokrojone chwilę pogotować a następnie wlać przygotowaną śmietanę i dosłownie przez minutę zagotować zdjąć z ognia
Ugotowaną zupę można odstawić na chwilę aby przeszła smakami, wyszła tak smaczna że rodzinka się zajadała aż im uszy się trzęsły. Jeżeli ktoś nie toleruje śmietany zupę można ugotować bez jej dodawania. Pozostałą zupę gdy ostygła wstawiłam do lodówki a dziś przed pogrzaniem jej była fajna gęsta galareta