Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa z dodatkiem zielonej soczewicy jest pożywna i smaczna. Idealnie wpisuje się w jesienną aurę. Z dodatkiem aromatycznych ziół dobrze rozgrzeje w chłodne wieczory.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11744
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8291
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155214
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1140
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11744
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8291
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155214
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1140
Składniki
Warzywa obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, pietruszkę i marchewkę w talarki, selera zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Warzywa zalać wodą (można użyć bulionu). Zagotować. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, kolendrę, bazylię, kurkumę oraz soczewicę. Całość wymieszać i gotować na małym ogniu, do miękkości warzyw. Na koniec całość doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki. Jeśli zupa jest za gęsta, można dolać wody lub bulionu.