Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa z dodatkiem zielonej soczewicy jest pożywna i smaczna. Idealnie wpisuje się w jesienną aurę. Z dodatkiem aromatycznych ziół dobrze rozgrzeje w chłodne wieczory.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 805
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425239
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10751
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 805
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425239
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10751
Składniki
Warzywa obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, pietruszkę i marchewkę w talarki, selera zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Warzywa zalać wodą (można użyć bulionu). Zagotować. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, kolendrę, bazylię, kurkumę oraz soczewicę. Całość wymieszać i gotować na małym ogniu, do miękkości warzyw. Na koniec całość doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki. Jeśli zupa jest za gęsta, można dolać wody lub bulionu.