Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa z dodatkiem zielonej soczewicy jest pożywna i smaczna. Idealnie wpisuje się w jesienną aurę. Z dodatkiem aromatycznych ziół dobrze rozgrzeje w chłodne wieczory.
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 73
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 66
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4607
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 284
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 85
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 73
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 66
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4607
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 284
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 85
Składniki
Warzywa obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, pietruszkę i marchewkę w talarki, selera zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Warzywa zalać wodą (można użyć bulionu). Zagotować. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, kolendrę, bazylię, kurkumę oraz soczewicę. Całość wymieszać i gotować na małym ogniu, do miękkości warzyw. Na koniec całość doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki. Jeśli zupa jest za gęsta, można dolać wody lub bulionu.