Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa z dodatkiem zielonej soczewicy jest pożywna i smaczna. Idealnie wpisuje się w jesienną aurę. Z dodatkiem aromatycznych ziół dobrze rozgrzeje w chłodne wieczory.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13777
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1585
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15349
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6273
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13777
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1585
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15349
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6273
Składniki
Warzywa obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, pietruszkę i marchewkę w talarki, selera zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Warzywa zalać wodą (można użyć bulionu). Zagotować. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, kolendrę, bazylię, kurkumę oraz soczewicę. Całość wymieszać i gotować na małym ogniu, do miękkości warzyw. Na koniec całość doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki. Jeśli zupa jest za gęsta, można dolać wody lub bulionu.