Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z soją

Zupa jarzynowa z soją

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 154

soja ma mnóstwo zalet, jest źródłem pełnowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawiera także kwasy nienasycone, witaminy z grupy B oraz żelazo, wapń, fosfor, potas i magnez, soja w kuchni wegetariańskiej jest niezastąpiona

Składniki

  • soja 1 szkl
  • ziemniaki 4 szt
  • marchew 1-2 szt
  • seler kawałek
  • cebula 1 szt
  • czosnek
  • masło
  • sól. pieprz, natka pietruszki, cząber
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. nasiona soi umyć, zalać wodą, odstawić na kilka godzin, gotować w tej samej wodzie,
    2. warzywa obrać pokroić w paski, ziemniaki w kostkę, poddusić na maśle, dodać do zupy, gdy soja lekko zmięknie, dodać przyprawy i zioła, na koniec posypać natka pietruszki,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń