Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa z koperkiem

Zupa kalafiorowa z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 2623

Dodano:

Odsłon: 869

Przepis na zupę kalafiorową z koperkiem.

Składniki

  • 3 litry bulionu
  • 1 mały kalafior
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1/2 selera
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • koperek
  • 100 ml śmietana
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa kalafiorowa z koperkiem

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać opłukać. Marchew, pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować około 20 minut do miękkości warzyw. Na koniec podprawić śmietaną, sola i pieprzem do saku. Na koniec dodać posiekany koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń