Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa z koperkiem

Zupa kalafiorowa z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 183 Ocena: 1741

Dodano:

Odsłon: 656

Przepis na zupę kalafiorową z koperkiem.

Składniki

  • 3 litry bulionu
  • 1 mały kalafior
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1/2 selera
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • koperek
  • 100 ml śmietana
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać opłukać. Marchew, pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować około 20 minut do miękkości warzyw. Na koniec podprawić śmietaną, sola i pieprzem do saku. Na koniec dodać posiekany koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 03 kwietnia Uwielbiam takie zupki, pysznie się zapowiada ;-D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 02 kwietnia Jak ja lubie takie zupki. I jeszcze ten koperek, pycha :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 02 kwietnia Pyszna,taka swojska zupka jak robiła dawno temu moja mama:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 02 kwietnia uwielbiam kalafiorowa! a Twoja jest idealna!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 kwietnia Takie gęste zupy, to ja uwielbiam, a jak jeszcze jest to kalafior, to już nic więcej nie potrzeba :) Pycha, mniam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń