Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z dodatkiem kalafiora jest lekka i niskokaloryczna, a jednocześnie bogata w witaminy i minerały. Możesz przygotować ją bazując na bulionie drobiowym, my jednak zdecydowaliśmy się użyć wywaru warzywnego, ponieważ uważamy, że w lecie nic nie smakuje lepiej, jak zupy zrobione na bazie młodych warzyw. Zupę kalafiorową podaliśmy z makaronem w kształcie ryżu, dzięki temu jest bardziej sycąca.
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 758
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 862
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2400
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 758
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 862
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2400
Składniki
Wszystko podsmażaj jeszcze przez 3 minuty. Następnie wlej bulion, wrzuć liść laurowy, ziele angielskie i dopraw pieprzem. Gotuj 15 minut na średnim ogniu, po czym dodaj kalafiora i gotuj przez kolejne 15 minut.
Do miseczek wyłóż makaron, zalej zupą i przyozdób posiekanym koperkiem.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę i ziemianki obierz, posiekaj w kostkę.
Marchewkę i pietruszkę dokładnie umyj, obierz i pokrój w półplasterki.
W garnku rozgrzej masło klarowane, wrzuć cebulę, dodaj szczyptę soli i smaż przez kilka minut cały czasz mieszając.
Gdy cebula się zeszkli, dodaj pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę.