Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio lenistwo nas dopadło, co nie znaczy że nie gotujemy…po prostu kolejne posty czekają w kolejce, bo pisać się nie chce. Oto zupa na szybko z mięsnym akcentem.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 333
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1517
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8940
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 333
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1517
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8940
Składniki
Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z metki formujemy mięsne kulki, około 2 cm. Na rozgrzanym oleju (2-3 łyżki) smażymy warzywa razem z metką, liściem laurowym i ziarenkami ziela angielskiego. Następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), dodajemy ¼ łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kalafior podzielony na różyczki oraz kaszę. Gotujemy do miękkości kaszy. Następnie wymieszaną z mąką, zahartowaną z niewielką ilością zupy, dokładnie mieszamy. Dodajemy do zupy, dokładnie łącząc, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.