Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina uwielbia takie treściwe zupy. Jest pyszna i sycąca. Kiedyś takie zupy starczały za cały obiad.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101195
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5742
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101195
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5742
Składniki
Kurczaka i szponder zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziela angielskie i liście laurowe, następnie gotujemy na wolnym ogniu min. 3h.
Po tym czasie zdejmujemy z rosołu szumy, wyjmujemy kurczaka z rosołu. Do garnka z rosołem dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę oraz fasolę szparagową.
Oddzielamy od siebie różyczki kalafiora, wystające, twarde końcówki kroimy w kosteczkę. Kalafior przekładamy do garnka z zupą.
Zwiększamy ogień i gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy mrożone warzywa i mrożony groszek.
Przyprawiamy lubczykiem, solą, pieprzem, dodajemy też 3/4 pęczka koperku, drobno pokrojonego.
Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Z zupy wyjmujemy szponder i kroimy go w drobną kostkę.
Na talerz wlewamy zupę, układamy na niej łyżkę śmietany 18%, obok śmietany kładziemy kawałeczki mięsa. Posypujemy drobno pokrojonym koperkiem
Smacznego :)