Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina uwielbia takie treściwe zupy. Jest pyszna i sycąca. Kiedyś takie zupy starczały za cały obiad.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31253
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31253
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Kurczaka i szponder zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziela angielskie i liście laurowe, następnie gotujemy na wolnym ogniu min. 3h.
Po tym czasie zdejmujemy z rosołu szumy, wyjmujemy kurczaka z rosołu. Do garnka z rosołem dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę oraz fasolę szparagową.
Oddzielamy od siebie różyczki kalafiora, wystające, twarde końcówki kroimy w kosteczkę. Kalafior przekładamy do garnka z zupą.
Zwiększamy ogień i gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy mrożone warzywa i mrożony groszek.
Przyprawiamy lubczykiem, solą, pieprzem, dodajemy też 3/4 pęczka koperku, drobno pokrojonego.
Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Z zupy wyjmujemy szponder i kroimy go w drobną kostkę.
Na talerz wlewamy zupę, układamy na niej łyżkę śmietany 18%, obok śmietany kładziemy kawałeczki mięsa. Posypujemy drobno pokrojonym koperkiem
Smacznego :)