Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina uwielbia takie treściwe zupy. Jest pyszna i sycąca. Kiedyś takie zupy starczały za cały obiad.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9172
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 75
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9172
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 75
Składniki
Kurczaka i szponder zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziela angielskie i liście laurowe, następnie gotujemy na wolnym ogniu min. 3h.
Po tym czasie zdejmujemy z rosołu szumy, wyjmujemy kurczaka z rosołu. Do garnka z rosołem dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę oraz fasolę szparagową.
Oddzielamy od siebie różyczki kalafiora, wystające, twarde końcówki kroimy w kosteczkę. Kalafior przekładamy do garnka z zupą.
Zwiększamy ogień i gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy mrożone warzywa i mrożony groszek.
Przyprawiamy lubczykiem, solą, pieprzem, dodajemy też 3/4 pęczka koperku, drobno pokrojonego.
Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Z zupy wyjmujemy szponder i kroimy go w drobną kostkę.
Na talerz wlewamy zupę, układamy na niej łyżkę śmietany 18%, obok śmietany kładziemy kawałeczki mięsa. Posypujemy drobno pokrojonym koperkiem
Smacznego :)