Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną zupę kalafiorową z papryką. Zupa kalafiorowa jest bardzo prosta w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczna. Polecam wypróbować przepis.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14959
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4733
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44787
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 652
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14959
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4733
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44787
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 652
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w drobną kostkę. Oczyszczoną i umytą marchew kroję w kostkę i dodaję do papryki. Umyty kalafior kroję na mniejsze kawałki. Ziemniaki kroję w kostkę i dodaję do kalafiora. Czosnek drobniutko kroję i przekładam do osobnej miseczki.
W garnku zagotowuję wywar z mlekiem. A w tym czasie na rozgrzanym maśle na patelni podsmażam przez około 5 minut paprykę z marchewką, następnie dodaję czosnek i całość jeszcze smażę około 1 minuty. Gdy wywar z mlekiem się zagotowuje, to dodaję do niego podsmażone warzywa razem z masełkiem, dodaję kalafior, ziemniaki, doprawiam tymiankiem, solą i pieprzem. Mieszam i gotuję pod przykryciem do miękkości warzyw, około 20 minut. Pod koniec gotowania sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – zupa jest gotowa. Zupa kalafiorowa z papryką jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa