Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4529
Dodano: 09.04.2019
Odsłon: 196
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Mięso wołowe mielimy, doprawiamy solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi lepimy malutkie pulpeciki. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę lub półplasterki. Batat obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Brokuł oraz kalafior myjemy i dzielimy na mniejsze części. Wywar warzywny zagotowujemy, na gotujący wrzucamy pulpeciki i gotujemy ok 5 min. po tym czasie wrzucamy warzywa i gotujemy ok 8-10 min. Po tym czasie dorzucamy mrożony groszek i jeszcze chwilkę gotujemy. Na talerzu dodajemy jogurt lub śmietanę. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 10 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
z tymi klopsikami musi być bardzo pożywna :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 09 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
To jest zupa ideał dla mnie, brokuł i kalafior, to warzywa nr 1 :DPyszna zupa, mniami :)
1 Kto głosował? | Odpowiedz