Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa z młodych warzyw, którą możecie jeść bez ograniczeń. Bardzo lekka, zawiera niewielką liczbę kalorii dlatego świetnie się sprawdzi u osób na diecie. Można podawać ją solo lub z kromką ciemnego pieczywa.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5637
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 83
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 530
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1401
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5637
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 83
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 530
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1401
Składniki
W garnku rozpuszczamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy ją na zloty kolor, następnie dodajemy sprasowane ząbki czosnku.
Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Przekładamy ją do garnka. Podlewamy ją delikatnie wodą. Następnie obieramy ziemniaki, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do garnka. Kroimy seler i paprykę - warzywa przekładamy do garnka i dodajemy pozostałą część wody oraz liście laurowe i ziele angielskie. Całość dusimy przez około 30 minut.
Następnie obieramy pomidory ze skórki, kroimy w kostkę, siekamy koperek i przekładamy do garnka. Dodajemy łyżkę koncentratu. Zupę doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Całość gotujemy przez kolejne 15 minut do miękkości.