Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest dobra na wszystko. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15990
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6439
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15990
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6439
Składniki
Do bulionu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę pokrojoną w półplasterki. Gotować ok 10-15 min. Dodać pokrojoną dość grubo kapustę oraz pomidory bez skórki pokrojone w kostkę. Gotować kolejne 10-15 min.
Na patelni, na smalcu podsmażyć pokrojone w małe kawałki mięsa. Przełożyć do zupy. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać do zupy. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, cukier, sok z cytryny i sól do do smaku.
Jeszcze zupę zagotować i dopiero dodać pokrojony drobniutko koperek. Gotowe.
Smacznego.