Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie może zupy kapuśniak ? Dziś ugotowałam kapuśniak na podudziach kurczaka z zasmażaną na oleju kapusta kiszona swojską powiem wam w sekrecie że wyszła przepyszna a co najważniejsze szybciej się ugotowała ponieważ podczas smażenia kapusta zmiękła
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 919
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1171
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 919
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1171
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
Do garnka wlać 1 litr i 300 ml wody, dodać opłukane podudzia kurczaka, marchew i korzeń pietruszki obrany i pokrojony dowolnie. Całość zagotować następnie zmniejszyć gaz, zebrać powstałe w czasie gotowania szumowiny i na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa. W trakcie gotowania się na wolnym ogniu wywaru mięsnego wsypać suszoną włoszczyznę oraz dodać przyprawę uniwersalną. Jak już mięso na podudziach jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i również gotować na wolnym ogniu do ich miękkości. A w międzyczasie gotowania się wywaru z ziemniakami na patelnię wlać olej dwie łyżki dodać kapustę kiszoną i podsmażyć ją cały czas mieszając do zmiany jej koloru
Gdy ziemniaki w wywarze mięsnym są już wystarczająco miękkie wtedy dodać podsmażoną kapustę kiszoną, majeranek oraz łyżeczkę cukru i również przez chwilę pogotować tak około piętnastu minut na małym ogniu. Po wyznaczonym czasie gotowania się zupy dodać pieprz ziołowy lekko zagotować i zdjąć z ognia, jeżeli ktoś chce można jeszcze doprawić przyprawą uniwersalną
Ugotowany kwaskowaty kapuśniak z podsmażaną kapustą kiszoną podałam z kawałkami mięsa na których gotowałam zupę oraz obowiązkowo dużo pieprzu ziołowego posypanego bezpośrednio do talerza. Jak dla mnie najbardziej tak właśnie z pieprzem ziołowym smakuje mi kapuśniak lecz tylko z kapusty kiszonej, to była moja pierwsza zupa z zasmażaną kapustą kiszoną i na pewno nie ostatnia