Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa, trochę ugotowana bardziej po polsku.
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 117
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 450
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 117
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 450
Składniki
Ta zupa chodziła za mną od dawna. Zakisiłam kapustę pekińską: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-kiszona-kapusta-pekinska,160704,fafiatko.html Ułatwiłam sobie trochę zadanie i zaczęłam od tradycyjnej polskiej bazy, ugotowałam wywar z żeberek z warzywami. A powinno się mięso pokroić w paseczki, zamarynować w czosnku z chili i sosem sojowym i obsmażyć. Żeberka gotowałam przez godzinę do miękkości.
Zeszkliłam cebulą pokrojoną w piórka, dodałam posiekany czosnek, imbir i płatki chili. Zawartość patelni dodałam do bulionu na 15 minut przed końcem gotowania. Dodałam też dashi miso i kim chi i łyżkę sosu sojowego. Gotowe! Mięso pokroiłam w paski i dodałam do każdej miski. Zupę podałam z makaronem ryżowym a na koniec posypałam ja szczypiorem.
Smacznego :)