Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa, trochę ugotowana bardziej po polsku.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Ta zupa chodziła za mną od dawna. Zakisiłam kapustę pekińską: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-kiszona-kapusta-pekinska,160704,fafiatko.html Ułatwiłam sobie trochę zadanie i zaczęłam od tradycyjnej polskiej bazy, ugotowałam wywar z żeberek z warzywami. A powinno się mięso pokroić w paseczki, zamarynować w czosnku z chili i sosem sojowym i obsmażyć. Żeberka gotowałam przez godzinę do miękkości.
Zeszkliłam cebulą pokrojoną w piórka, dodałam posiekany czosnek, imbir i płatki chili. Zawartość patelni dodałam do bulionu na 15 minut przed końcem gotowania. Dodałam też dashi miso i kim chi i łyżkę sosu sojowego. Gotowe! Mięso pokroiłam w paski i dodałam do każdej miski. Zupę podałam z makaronem ryżowym a na koniec posypałam ja szczypiorem.
Smacznego :)