Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kimchi z rzodkiewką i szpinakiem

Zupa kimchi z rzodkiewką i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 675

Dodano:

Odsłon: 287

Wyborna, wyjątkowa, zdrowa zupa na bazie koreańskiej kiszonej kapusty (kimchi).

Składniki

  • 1 łyżka oliwy
  • 3-4 cebulki dymki, posiekane. Zielone części zostawiamy do dekoracji
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 łyżka startego korzenia imbiru
  • 1 l bulionu z kurczaka (lub warzywny albo wołowy)
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 200 g kimchi + kilka łyżek sosu z kimchi
  • 2 rzodkiewki pokrojone w plasterki
  • garść szpinaku lub jarmużu
  • 200 g ugotowanego makaronu noodles
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzać oliwę. Wrzuć cebulkę, czosnek i imbir – smażyć jedną minutę. Zalać bulionem i gotować 5 minut. Dodać sos sojowy.

  2. Dodać kimchi oraz kilka łyżek soku z kimchi, gotować 2-3 minuty.

  3. Dodać rzodkiewkę oraz szpinak i gotować na małym ogniu 2-3 minuty.

  4. Zdjąć z ognia. Makaron nałożyć do miseczek, zalać bulionem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń