Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa, zwana na Warmii, zupą klops. Zupę możemy podawać z makaronem jak i z kartoflami.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54232
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 559
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5619
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54232
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 559
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5619
 
         
         
                Składniki
Wykonanie klopsów: Mięso mielone doprawione solą, pieprzem, dodanym jajkiem i czosnkiem dobrze wyrabiamy. Formujemy małe klopsy.
Gotujemy zupkę: Do wrzącej wody wrzucamy marchewkę, liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową, pokrojony w plasterki por i gotujemy. Gdy marchew jest już miękka wrzucamy klopsy i gotujemy, gdy zaczną klopsy wypływać do góry gotujemy jeszcze z 10 minut na małym ogniu. Klopsy wyjmujemy na talerz a naszą zupę doprawiamy solą, pieprzem, zieleniną pokrojoną drobno i majerankiem do smaku oraz zagęszczamy wymieszaną łyżką mąki z wodą, zabielamy śmietaną jak komu pasuje i jeszcze na małym ogniu gotujemy 3-4 minuty. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Zupę podajemy z klopsami i makaronem. Smacznego!!!