Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa klopsikowa

Zupa klopsikowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 136

Dodano:

Odsłon: 305

Mój mąż na początku sie z niej śmiał, bo co to za dziwny wymysł, a teraz jest jego ulubioną zupą. Szybka i pożywna. Często dodaję też do niej resztkę kapusty pekińskiej jak mi zostanie. Pod koniec gotowania, tak aby nadal była lekko chrupka

Składniki

  • Mięso mielone 200g
  • Wloszczyzna - pół paczki
  • Seler naciowy - 2 łodygi
  • Cebula, czosnek, ziele angielskie, szklanka buluionu, sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa klopsikowa

Przygotowanie

  1. Cebulę lekko podsmażam (bez tłuszczu)

    Zalewam szklanką wody i dodaje pokrojone warzywa z włoszczyzny.

    Gdy są już miękkie dodaję szklankę bulionu (zdarza się z 1 kostki rosołowej) i pokrojonego selera naciowego

  2. Mam przygotowaną miseczkę z wodą.

    Mięso doprawiam solą i pieprzem

    Mocząc co jeden klosik ręce formuję klopsiki.

    Z 200g mięsa wychodzi mi około 8 (po 4 na osobę).

    Wkładam je delikatnie do zupy - każdego w inne miejsce.

    Mieszam dopiero gdy mięso jest ścięte z wierzchu.

    Po około 10 minutach zupa jest gotowa do jedzenia.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 20 czerwca calkiem niedawno robilam zupe golabkowa, która w zasadzie jest bardzo podobna i tez nam smakowala.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń