Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż na początku sie z niej śmiał, bo co to za dziwny wymysł, a teraz jest jego ulubioną zupą. Szybka i pożywna. Często dodaję też do niej resztkę kapusty pekińskiej jak mi zostanie. Pod koniec gotowania, tak aby nadal była lekko chrupka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4996
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1234
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4996
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1234
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Składniki
Cebulę lekko podsmażam (bez tłuszczu) Zalewam szklanką wody i dodaje pokrojone warzywa z włoszczyzny. Gdy są już miękkie dodaję szklankę bulionu (zdarza się z 1 kostki rosołowej) i pokrojonego selera naciowego
Mam przygotowaną miseczkę z wodą. Mięso doprawiam solą i pieprzem Mocząc co jeden klosik ręce formuję klopsiki. Z 200g mięsa wychodzi mi około 8 (po 4 na osobę). Wkładam je delikatnie do zupy - każdego w inne miejsce. Mieszam dopiero gdy mięso jest ścięte z wierzchu. Po około 10 minutach zupa jest gotowa do jedzenia. Smacznego :)