Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1857
Dodano: 12.04.2013
Odsłon: 17772
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Mięso dokładnie oczyszczamy i zalewamy 3l zimnej wody. Wstawiamy na gaz, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz na najmniejszy i gotujemy. Po ok 30 min dodajemy obraną włoszczyznę i dalej gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku ( ew. kostką rosołową).
W między czasie siekamy koperek. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy koperek i chwilę dusimy. Kiedy warzywa i mięso będą prawie miękkie, dodajemy całą zawartość rondelka do wywaru. Gotujemy aż wszystkie smaki się przegryzą. Pod koniec gotowania dolewamy śmietankę (uważając by się nie zważyła) i podajemy z ryżem. Ewentulanie z kluskami lanymi:)
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 15 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Lubię koperkową.A to moja wersja
http://inews.com.pl/WordPress3/zupa-koperkowa-z-kluseczkami
0 Kto głosował? | Odpowiedz