Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka, letnia zupa koperkowa z żółtymi warzywami i kurczakiem idealna na lato .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1534
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1534
Składniki
Na patelni rozgrzej olej dodaj obraną i pokrojoną cebule, posyp solą i podsmaż około 3 minuty następnie dodaj pokrojoną żółtą paprykę i cukinie, całość podsmaż około 5 minut
Podsmażone warzywa przełóż do garnka, dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i fasolkę szparagową zalej wodą lub bulionem i gotuj do miękkości warzyw, dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę zmiksuj blenderem na krem, dodaj posiekany koperek i jogurt grecki. Wymieszaj .
Filety z kurczaka opłukaj, osusz i pokrój w kostkę . Na patelni rozgrzej olej dodaj filety, posyp przyprawą gyros i usmaż na złoty kolor.
Zupę wlej do miseczki posyp smażonymi filetami możesz dodatkowo podać z kromką bagietki .