Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w pełni, zupa z pięknie pachnącym koperkiem , skusi każdego.
Nóż , deska do krojenia , garnek
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5333
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1833
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5333
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1833
Składniki
Warzywa obrać, pokroić w kostkę , ziemniaki w trochę grubszą , umieścić w garnku, wlać 1 litr wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą , gotować do miękkości warzyw, około 30 minut. Gdy gotuje się zupa, cebulę obrać pokroić w kostkę, kiełbasę w grubszą, koperek umyć , ściąć. Do rondelka wlać odrobinę oleju , wrzucić kiełbasę , podsmażyć chwilę , dodać cebulę , smażyć do zrumienienia, dodać 3/4 koperku, doprawić oregano , chwilę smażyć.
Gdy warzywa będą miękkie dodać podsmażoną kiełbasę z koperkiem , gotować 5 minut, dodać śmietanę , doprawić pieprzem , chwilę gotować. Przed podaniem każdą porcję posypać koperkiem, który został.