Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w pełni, zupa z pięknie pachnącym koperkiem , skusi każdego.
Nóż , deska do krojenia , garnek
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5422
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9239
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 133
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 94
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5422
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9239
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 133
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 94
Składniki
Warzywa obrać, pokroić w kostkę , ziemniaki w trochę grubszą , umieścić w garnku, wlać 1 litr wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą , gotować do miękkości warzyw, około 30 minut. Gdy gotuje się zupa, cebulę obrać pokroić w kostkę, kiełbasę w grubszą, koperek umyć , ściąć. Do rondelka wlać odrobinę oleju , wrzucić kiełbasę , podsmażyć chwilę , dodać cebulę , smażyć do zrumienienia, dodać 3/4 koperku, doprawić oregano , chwilę smażyć.
Gdy warzywa będą miękkie dodać podsmażoną kiełbasę z koperkiem , gotować 5 minut, dodać śmietanę , doprawić pieprzem , chwilę gotować. Przed podaniem każdą porcję posypać koperkiem, który został.