Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w pełni, zupa z pięknie pachnącym koperkiem , skusi każdego.
Nóż , deska do krojenia , garnek
Polecam na kolację.
Odsłon: 147
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 117
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 142
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 300
Polecam na kolację.
Odsłon: 147
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 117
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 142
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 300
Składniki
Warzywa obrać, pokroić w kostkę , ziemniaki w trochę grubszą , umieścić w garnku, wlać 1 litr wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą , gotować do miękkości warzyw, około 30 minut. Gdy gotuje się zupa, cebulę obrać pokroić w kostkę, kiełbasę w grubszą, koperek umyć , ściąć. Do rondelka wlać odrobinę oleju , wrzucić kiełbasę , podsmażyć chwilę , dodać cebulę , smażyć do zrumienienia, dodać 3/4 koperku, doprawić oregano , chwilę smażyć.
Gdy warzywa będą miękkie dodać podsmażoną kiełbasę z koperkiem , gotować 5 minut, dodać śmietanę , doprawić pieprzem , chwilę gotować. Przed podaniem każdą porcję posypać koperkiem, który został.