Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna zupa koperkowa powstała całkiem przypadkowo. Aaaa! włoszczyznę trzeba było zużyć :P Serio, tak właśnie było. Potrzeba nagła była na coś ciepłego i rozgrzewającego, padło na taki lekki "rosołek". Prosta, łatwa i szybka strawa pomoże wam odzyskać siły...no może nie aż tak, ale fajnie rozgrzewa. Przeziębienie poszło precz! A kysz! Więcej się do mnie nie zbliżaj! :P Polecam Arek Gie
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Włoszczyznę obieramy (jedną marchewkę zostawiamy), zalewamy zimną wodą (1,5 litra), dodajemy liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Wsypujemy płaską łyżeczkę soli, zagotowujemy, zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem przez 40 minut. Warzywa wyjmujemy, wsypujemy ryż i startą na dużych oczkach, marchewkę. Gotujemy przez kwadrans. Mięso mielone do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy 2 cm kulki, dodajemy do zupy. Gotujemy przez kolejny kwadrans. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Całość do smaku doprawiamy solą i pierzem.