Zupa koperkowo czosnkowa
Składniki
- Kości schabowe 4 kawałki lub jeden długi
- czosnek 1,5 główki
- ziele angielkie, liść zalurowy, chili
- Koperek sporo
- Cebula, marchew, pietruszka, ziemniaki
- serek topiony bez olejów utwardzonych
- Sól
Składniki
- Kości schabowe 4 kawałki lub jeden długi
- czosnek 1,5 główki
- ziele angielkie, liść zalurowy, chili
- Koperek sporo
- Cebula, marchew, pietruszka, ziemniaki
- serek topiony bez olejów utwardzonych
- Sól

Etapy przygotowania
Wstawiłam do zimnej wody kości schabowe, dodałam ziele i liście laurowe i chili. Całość będzie się gotowała godzinę. W między czasie obrałam warzywa i pokroiłam marchew, cebulę i pietruszkę w kosteczkę a ziemniaki w kostkę.

Warzywa dodałam w połowie czasu gotowania. Czosnek obrałam i też dodałam do zupy. W wersji mniej dietetycznej czosnek pozna lekko podsmażyć na oleju i dodać. Po godzinie wyjęłam z zupy czosnek i zblendowałam go. Wyjęłam kości i je obrałam z mięsa, do porcji mięsnych dodałam kawałeczki mięsa. Zblendowany czosnek wlałam do zupy, dodałam serek topiony i go rozpuściłam. Zupę doprawiłam do smaku solą a po wyłączenia ognia dodałam posiekany koperek. Zupa wyszła przepyszna!

Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (19)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2976

Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 59
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 577

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 445
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Kukurydza
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 114
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2976

Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 59
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 577

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 445
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Kukurydza
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 114



Składniki
- Kości schabowe 4 kawałki lub jeden długi
- czosnek 1,5 główki
- ziele angielkie, liść zalurowy, chili
- Koperek sporo
- Cebula, marchew, pietruszka, ziemniaki
- serek topiony bez olejów utwardzonych
- Sól
Wstawiłam do zimnej wody kości schabowe, dodałam ziele i liście laurowe i chili. Całość będzie się gotowała godzinę. W między czasie obrałam warzywa i pokroiłam marchew, cebulę i pietruszkę w kosteczkę a ziemniaki w kostkę.
Warzywa dodałam w połowie czasu gotowania. Czosnek obrałam i też dodałam do zupy. W wersji mniej dietetycznej czosnek pozna lekko podsmażyć na oleju i dodać. Po godzinie wyjęłam z zupy czosnek i zblendowałam go. Wyjęłam kości i je obrałam z mięsa, do porcji mięsnych dodałam kawałeczki mięsa. Zblendowany czosnek wlałam do zupy, dodałam serek topiony i go rozpuściłam. Zupę doprawiłam do smaku solą a po wyłączenia ognia dodałam posiekany koperek. Zupa wyszła przepyszna!
Smacznego :)