Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1413
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1413
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Składniki
Wstawiłam do zimnej wody kości schabowe, dodałam ziele i liście laurowe i chili. Całość będzie się gotowała godzinę. W między czasie obrałam warzywa i pokroiłam marchew, cebulę i pietruszkę w kosteczkę a ziemniaki w kostkę.
Warzywa dodałam w połowie czasu gotowania. Czosnek obrałam i też dodałam do zupy. W wersji mniej dietetycznej czosnek pozna lekko podsmażyć na oleju i dodać. Po godzinie wyjęłam z zupy czosnek i zblendowałam go. Wyjęłam kości i je obrałam z mięsa, do porcji mięsnych dodałam kawałeczki mięsa. Zblendowany czosnek wlałam do zupy, dodałam serek topiony i go rozpuściłam. Zupę doprawiłam do smaku solą a po wyłączenia ognia dodałam posiekany koperek. Zupa wyszła przepyszna!
Smacznego :)