Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę krem robię zawsze wtedy, gdy chcę przemycić różne warzywa ...;) Polecam!
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Składniki
Z gołąbka i zieleniny przygotować wywar. Następnie dodać obrane i pokrojone w plastry ziemniaki i marchewkę. Gotować ok. 10 min.
Na patelni rozgrzać masło, dodać obraną i pokrojoną cukinię (oczywiście pestki należy wykroić) i doprawić. Przykryć i dusić przez kilka minut. Do cukinii dodać szpinak brykiet i podgrzewać przez kilka minut.
Następnie zawartość patelni i jarzyny z garnka przełożyć do blendera. Dodać także serek topiony i obrane mięso z gołębia. Całość zmiksować. Podawać z groszkiem ptysiowym. Smacznego!