Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora jesienno - zimowa najlepsza na zupę krem. Dziś krem czosnkowy, zdrowy, rozgrzewający i syty.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 93
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2684
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2089
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 93
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2684
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2089
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy. Cebulę w gruba kostkę, czosnek przekrajamy na pół i wrzucamy na rozgrzane masło (1 łyżka). Ziemniaki kroimy w ciarki. W między czasie pietruszkę zalewamy około 2l wody i wstawiamy na gaz. Dodajemy na patelnie ziemniaki, mieszamy, przysmażamy aż woda się zagotuje. Doprawiamy. Wrzucamy warzywa z patelni do garnka, przykrywamy pokrywką i gotujemy około 30min do miękkości. Doprawiamy do smaku. Ściągamy z gazu, blendujemy na gładka masę i dodajemy śmietanę. Jeszcze raz blendujemy i gotowe. Podajemy z grzankami bądź innym pysznym pieczywem