Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora jesienno - zimowa najlepsza na zupę krem. Dziś krem czosnkowy, zdrowy, rozgrzewający i syty.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6241
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1924
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6241
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1924
 
         
         
                Składniki
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy. Cebulę w gruba kostkę, czosnek przekrajamy na pół i wrzucamy na rozgrzane masło (1 łyżka). Ziemniaki kroimy w ciarki. W między czasie pietruszkę zalewamy około 2l wody i wstawiamy na gaz. Dodajemy na patelnie ziemniaki, mieszamy, przysmażamy aż woda się zagotuje. Doprawiamy. Wrzucamy warzywa z patelni do garnka, przykrywamy pokrywką i gotujemy około 30min do miękkości. Doprawiamy do smaku. Ściągamy z gazu, blendujemy na gładka masę i dodajemy śmietanę. Jeszcze raz blendujemy i gotowe. Podajemy z grzankami bądź innym pysznym pieczywem