Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora jesienno - zimowa najlepsza na zupę krem. Dziś krem czosnkowy, zdrowy, rozgrzewający i syty.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2041
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7436
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2041
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7436
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy. Cebulę w gruba kostkę, czosnek przekrajamy na pół i wrzucamy na rozgrzane masło (1 łyżka). Ziemniaki kroimy w ciarki. W między czasie pietruszkę zalewamy około 2l wody i wstawiamy na gaz. Dodajemy na patelnie ziemniaki, mieszamy, przysmażamy aż woda się zagotuje. Doprawiamy. Wrzucamy warzywa z patelni do garnka, przykrywamy pokrywką i gotujemy około 30min do miękkości. Doprawiamy do smaku. Ściągamy z gazu, blendujemy na gładka masę i dodajemy śmietanę. Jeszcze raz blendujemy i gotowe. Podajemy z grzankami bądź innym pysznym pieczywem