Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna rozgrzewająca zupa dyniowa w stylu tajskim. Z mango, batatami, imbirem, chili. Na mleczku kokosowym. Zrobicie ją w 30 minut. Nie mogłam oderwać się od miski.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 531
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1916
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 140
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 531
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1916
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 140
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Składniki
Batata, seler, marchew obieram i kroję na kawałki. Cebulę i czosnek obieram i drobno kroję. Imbir ścieram. Na oleju kokosowym przesmażam cebulę, czosnek, por i imbir. Dodaję pokrojoną w kostkę dynię. Nie obieram jej ze skóry, pozbawiam nasion. Dodaję batata, seler, marchew, połowę mango i chwilę przesmażam. Wlewam bulion, dodaję sól, pieprz i gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodaję mleczko kokosowe. Całość miksuję blenderem. Doprawiam cukrem, cynamonem. Zupę podaję z kawałkami mango, migdałami, sezamem, natką pietruszki, i posypuję cukrem.