Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna rozgrzewająca zupa dyniowa w stylu tajskim. Z mango, batatami, imbirem, chili. Na mleczku kokosowym. Zrobicie ją w 30 minut. Nie mogłam oderwać się od miski.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2716
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 659
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6499
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 416
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2716
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 659
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6499
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 416
Składniki
Batata, seler, marchew obieram i kroję na kawałki. Cebulę i czosnek obieram i drobno kroję. Imbir ścieram. Na oleju kokosowym przesmażam cebulę, czosnek, por i imbir. Dodaję pokrojoną w kostkę dynię. Nie obieram jej ze skóry, pozbawiam nasion. Dodaję batata, seler, marchew, połowę mango i chwilę przesmażam. Wlewam bulion, dodaję sól, pieprz i gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodaję mleczko kokosowe. Całość miksuję blenderem. Doprawiam cukrem, cynamonem. Zupę podaję z kawałkami mango, migdałami, sezamem, natką pietruszki, i posypuję cukrem.