Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, lekko słodkawa zupa.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15341
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 245
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15341
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 245
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Składniki
Dynię i ziemniaka kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę i paprykę jalapeno i wszystko razem przesmażamy na oleju. Kiedy warzywa lekko się zarumienią zalewamy wodą (ok 3 cm nad warzywa). Dodajemy sos sojowy, cukier i przyprawy i gotujemy. Kiedy ziemniaki będą miękkie wszystko razem blendujemy na gładką masę. Dodajemy śmietanę i ostatecznie przyprawiamy.