Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, lekko słodkawa zupa.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Dynię i ziemniaka kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę i paprykę jalapeno i wszystko razem przesmażamy na oleju. Kiedy warzywa lekko się zarumienią zalewamy wodą (ok 3 cm nad warzywa). Dodajemy sos sojowy, cukier i przyprawy i gotujemy. Kiedy ziemniaki będą miękkie wszystko razem blendujemy na gładką masę. Dodajemy śmietanę i ostatecznie przyprawiamy.