Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak tej zupy z pewnością zachwyci Waszych domowników i gości. Zupa jest bardzo pożywna a jednocześnie swieża i o ciekawym orientalnym smaku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10748
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1172
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11612
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 661
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10748
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1172
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11612
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 661
Składniki
Sposób przyrządzenia Bataty obieramy i kroimy w niezbyt drobną kostkę. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy na odrobinie masła razem z jedną pokrojoną w piórka cebulą w trakcie smażenia dorzucamy do obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz pokrojony w plasterki imbir i wszystko razem smażymy jeszcze przez chwilę. następnie zalewamy bulionem i zostawiamy na małym gazie do zagotowania.Warzywa gotujemy w bulionie ok. 20 minut, do momentu kiedy będą calkowicie miękie. Jeśli pozostały nam warzywa z bulionu, możemy je dodać do naszej zupy. Gdy bataty zmiekną, blendujemy zawartość garnka na gładki krem. Następnie dodajemy mleko kokosowe, przyprawy, łyżkę soku z limonki i mieszamy. Zupa najlepiej smakuje, gdy jest lekko pikantna. Porada Podajemy na gorąco, z kleksem śmietany , startą skórką limonki, platkami chili i posiekanymi liśćmi kolendry lub posiekanym szczypiorkiem.