Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak tej zupy z pewnością zachwyci Waszych domowników i gości. Zupa jest bardzo pożywna a jednocześnie swieża i o ciekawym orientalnym smaku.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2551
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 869
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 223
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2551
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 869
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 223
Składniki
Sposób przyrządzenia Bataty obieramy i kroimy w niezbyt drobną kostkę. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy na odrobinie masła razem z jedną pokrojoną w piórka cebulą w trakcie smażenia dorzucamy do obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz pokrojony w plasterki imbir i wszystko razem smażymy jeszcze przez chwilę. następnie zalewamy bulionem i zostawiamy na małym gazie do zagotowania.Warzywa gotujemy w bulionie ok. 20 minut, do momentu kiedy będą calkowicie miękie. Jeśli pozostały nam warzywa z bulionu, możemy je dodać do naszej zupy. Gdy bataty zmiekną, blendujemy zawartość garnka na gładki krem. Następnie dodajemy mleko kokosowe, przyprawy, łyżkę soku z limonki i mieszamy. Zupa najlepiej smakuje, gdy jest lekko pikantna. Porada Podajemy na gorąco, z kleksem śmietany , startą skórką limonki, platkami chili i posiekanymi liśćmi kolendry lub posiekanym szczypiorkiem.