Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony kolor zawsze kojarzy mi się z czymś dobrym. Możemy brać pod uwagę np. mocną walutę czyli dolar, a możemy mieć na myśli również swoje zdrowie. Warzywa zazwyczaj dzielimy na cztery podstawowe rodzaje pod względem kolorów a mianowicie na czerwone, żółte, białe i zielone czyli te najzdrowsze. I tak mam propozycję zielonej zupy krem z brokuł, która jest zdrowa ma ładny kolor i jest super smaczna.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 155
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 505
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 155
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 505
Składniki
Są to podstawowe składniki, które możemy wykorzystać do tego dania.
Obieramy marchew, seler czosnek i kroimy na małe kawałki. Brokuły, koperek płuczemy i również kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą tylko do zakrycia warzyw i wsypujemy lubczyk w zależności od upodobań. Gotujemy pod przykryciem do momentu gdy ziemniaki i marchew będą miękkie. Po ugotowaniu miksujemy i doprawiamy solą, pieprzem .
Podajemy z łyżką jogurtu oraz małymi kawałkami grzanek. Możemy dosypać jeszcze np. pestki słonecznika. Jeśli się podoba i smakuje to proszę lajkujcie i polecajcie znajomym. Są to proste składniki gotowane sercem. Życzę Smacznego