Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony kolor zawsze kojarzy mi się z czymś dobrym. Możemy brać pod uwagę np. mocną walutę czyli dolar, a możemy mieć na myśli również swoje zdrowie. Warzywa zazwyczaj dzielimy na cztery podstawowe rodzaje pod względem kolorów a mianowicie na czerwone, żółte, białe i zielone czyli te najzdrowsze. I tak mam propozycję zielonej zupy krem z brokuł, która jest zdrowa ma ładny kolor i jest super smaczna.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Są to podstawowe składniki, które możemy wykorzystać do tego dania.
Obieramy marchew, seler czosnek i kroimy na małe kawałki. Brokuły, koperek płuczemy i również kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą tylko do zakrycia warzyw i wsypujemy lubczyk w zależności od upodobań. Gotujemy pod przykryciem do momentu gdy ziemniaki i marchew będą miękkie. Po ugotowaniu miksujemy i doprawiamy solą, pieprzem .
Podajemy z łyżką jogurtu oraz małymi kawałkami grzanek. Możemy dosypać jeszcze np. pestki słonecznika. Jeśli się podoba i smakuje to proszę lajkujcie i polecajcie znajomym. Są to proste składniki gotowane sercem. Życzę Smacznego