Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i rozgrzewające zupy na marcowe chłody, Dziś proponuję krem z brokułów. Łatwy, pyszny i zdrowy.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4043
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4043
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Składniki
Z warzyw przygotować bulion warzywny, dla smaku do gotowania dorzucić 2 -3 ziarenka ziela angielskiego.
Brokuły umyć i ugotować osobno do miękkości, przestudzić i zmiksować
Zmiksowane brokuły połączyć z bulionem, warzywami i czosnkiem, zmiksować ponownie, powstały krem przegotować na małym ogniu mieszając, doprawić do smaku.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzaneczkami.
Dla złagodzenia smaku można dodać łyżkę śmietany. Wersja ostrzejsza będzie z kostką rosołową. Mięsożercy krem z brokułów mogą przygotować na wywarze mięsnym. smacznego :)