Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i rozgrzewające zupy na marcowe chłody, Dziś proponuję krem z brokułów. Łatwy, pyszny i zdrowy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4913
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7476
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4913
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7476
Składniki
Z warzyw przygotować bulion warzywny, dla smaku do gotowania dorzucić 2 -3 ziarenka ziela angielskiego.
Brokuły umyć i ugotować osobno do miękkości, przestudzić i zmiksować
Zmiksowane brokuły połączyć z bulionem, warzywami i czosnkiem, zmiksować ponownie, powstały krem przegotować na małym ogniu mieszając, doprawić do smaku.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzaneczkami.
Dla złagodzenia smaku można dodać łyżkę śmietany. Wersja ostrzejsza będzie z kostką rosołową. Mięsożercy krem z brokułów mogą przygotować na wywarze mięsnym. smacznego :)