Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa z cukinii z nutką chili, posypana tartym serem. Sycąca a przy tym niezbyt kaloryczna.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1452
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1452
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle, dodać pokrojony w kostkę czosnek, zeszklić kilka minut. Cukinię porządnie umyć, pokroić w kostkę (nie musi być drobna). Wrzucić do garnka z cebulą i czosnkiem, odrobinę posolić by puściła sok. Dodać drobno pokrojonego ziemniaka i smażyć kilka minut, aż warzywa zmiękną. Zalać bulionem i gotować około 15 minut. Doprawić gałką muszkatołową i pieprzem - zmiksować blenderem. Ponownie zagotować. Podawać z grzankami lub tak jak ja z makaronem, posypaną startym serem. Smacznego :-)