Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa z cukinii z nutką chili, posypana tartym serem. Sycąca a przy tym niezbyt kaloryczna.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle, dodać pokrojony w kostkę czosnek, zeszklić kilka minut. Cukinię porządnie umyć, pokroić w kostkę (nie musi być drobna). Wrzucić do garnka z cebulą i czosnkiem, odrobinę posolić by puściła sok. Dodać drobno pokrojonego ziemniaka i smażyć kilka minut, aż warzywa zmiękną. Zalać bulionem i gotować około 15 minut. Doprawić gałką muszkatołową i pieprzem - zmiksować blenderem. Ponownie zagotować. Podawać z grzankami lub tak jak ja z makaronem, posypaną startym serem. Smacznego :-)