Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i aromatyczny. Polecam!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 105
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3343
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 105
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3343
Składniki
Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki. Z 2 cytryn zetrzyj skórki (można je wcześniej także sparzyć). Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Skórkę i czosnek podsmaż na maśle do czasu aż zaczną uwalniać swój aromat. Pomidory i cukinię pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Zmiksuj zawartość garnka na jednolity krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.