Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i aromatyczny. Polecam!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 843
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1035
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2074
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 843
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1035
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2074
Składniki
Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki. Z 2 cytryn zetrzyj skórki (można je wcześniej także sparzyć). Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Skórkę i czosnek podsmaż na maśle do czasu aż zaczną uwalniać swój aromat. Pomidory i cukinię pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Zmiksuj zawartość garnka na jednolity krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.