Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i aromatyczny. Polecam!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki. Z 2 cytryn zetrzyj skórki (można je wcześniej także sparzyć). Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Skórkę i czosnek podsmaż na maśle do czasu aż zaczną uwalniać swój aromat. Pomidory i cukinię pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Zmiksuj zawartość garnka na jednolity krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.