Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z czerwonej soczewicy i mleka kokosowego

Zupa krem z czerwonej soczewicy i mleka kokosowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 7121

Dodano:

Odsłon: 361

Zupka bardzo smaczna aczkolwiek bardzo grzeje podniebienie. Jednym słowem dla miłośników ostrych dań. Mleko kokosowe nadaje jej niepowtarzalny i lekko słodkawy smak.

Składniki

  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
  • 2 szklanki rosołu z warzyw
  • 1 duża cebula, 2 łyżki oliwki
  • 400 ml. mleka kokosowego z puszki
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej ostrej
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • papryka czerwona i żółta
  • sól do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z czerwonej soczewicy i mleka kokosowego

Przygotowanie

  1. Soczewicę zalać wrzątkiem.
    Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwce na smażącą się cebulkę wrzucić pokrojone w kostkę papryki.
    Z soczewicy wylewamy wrzątek i wsypujemy na bulion warzywny. Do gotującej soczewicy wsypujemy całą zawartość patelni z paprykami i cebulką.
    Gotować aż składniki zmiękną. Wlać mleko kokosowe. U mieścić w misie blendera i zmiksować. Doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń