Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pikantną zupę dyniową - mocno rozgrzewa.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27361
Polecam, pychota.
Odsłon: 260
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 110
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27361
Polecam, pychota.
Odsłon: 260
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 110
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zalać gorącą wodą i gotować do miękkości (ok 20-30 min). Posolić i dodać kostkę rosołową.
Mus z dyni podgrzać.
Mleko zagotować.
Kiedy warzywa będą ugotowane, dodać mus z dyni i zmiksować blenderem. Następnie dodać zagotowane mleko, doprawić i jeszcze chwilę podgrzewać mieszając.
Podawać z grzankami i bazylią/pietruszką/koperkiem.