Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pikantną zupę dyniową - mocno rozgrzewa.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1222
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 240
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4320
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1222
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 240
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4320
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zalać gorącą wodą i gotować do miękkości (ok 20-30 min). Posolić i dodać kostkę rosołową.
Mus z dyni podgrzać.
Mleko zagotować.
Kiedy warzywa będą ugotowane, dodać mus z dyni i zmiksować blenderem. Następnie dodać zagotowane mleko, doprawić i jeszcze chwilę podgrzewać mieszając.
Podawać z grzankami i bazylią/pietruszką/koperkiem.