Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zamiast królowej pomidorowej zrobiłam na rosole krem z dyni. Pyszny, aksamitny i sycący.
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5414
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 810
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5414
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 810
Składniki
Dynie umyć, przekroić na ćwiartki. Wydrążyć środki, następnie pokroić na mniejsze kawałki i obrać skórkę. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę również obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa włożyć do garnka, zalać rosołem, dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę i obrany ząbek czosnku. Zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw. U mnie, 25 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, wyłączyć gaz. Zblendować zupę na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem i imbirem.