Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z dyni na rosole.

Zupa krem z dyni na rosole.

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 1897

Dodano:

Odsłon: 243

Tym razem zamiast królowej pomidorowej zrobiłam na rosole krem z dyni. Pyszny, aksamitny i sycący.

Składniki

  • 1 mała dynia Hokkaido około 1 kg
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 litr rosołu
  • sól, pieprz
  • szczypta imbiru
  • Do dekoracji:
  • zielona pietruszka
  • pestki dyni
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z dyni na rosole.

Przygotowanie

  1. Dynie umyć, przekroić na ćwiartki. Wydrążyć środki, następnie pokroić
    na mniejsze kawałki i obrać skórkę.
    Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę również obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Warzywa włożyć do garnka, zalać rosołem, dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki
    cebulę i obrany ząbek czosnku. Zagotować.

    Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw. U mnie, 25 minut.

  2. Kiedy warzywa będą już miękkie, wyłączyć gaz. Zblendować zupę na gładki krem.
    Doprawić solą, pieprzem i imbirem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń