Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zamiast królowej pomidorowej zrobiłam na rosole krem z dyni. Pyszny, aksamitny i sycący.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 77
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 92
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 225
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 148
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 77
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 92
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 225
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 148
Składniki
Dynie umyć, przekroić na ćwiartki. Wydrążyć środki, następnie pokroić na mniejsze kawałki i obrać skórkę. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę również obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa włożyć do garnka, zalać rosołem, dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę i obrany ząbek czosnku. Zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw. U mnie, 25 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, wyłączyć gaz. Zblendować zupę na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem i imbirem.