Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i zdrowa zupa z dyni piżmowej. Polecam.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 106
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 41
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35661
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 106
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 41
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35661
Składniki
Obraną ze skóry, wydrążoną dynię, pokrojoną w kostkę, ziemniak pokrojony w kostkę, cebulę, marchew i pietruszkę pokrojoną w kostkę smażymy na maśle. Jeżeli warzywa ładnie się podsmażą dodajemy bulion zrobiony z wody i pasty rosołowej.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą dusimy do miękkości warzyw. Jeżeli wszystkie warzywa będą miękkie, całość rozdrabniamy blenderem na papkę. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z grzankami lub pieczywem, jak kto lubi. Smacznego!!!