Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i zdrowa zupa z dyni piżmowej. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 364
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1658
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14464
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 364
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1658
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14464
Składniki
Obraną ze skóry, wydrążoną dynię, pokrojoną w kostkę, ziemniak pokrojony w kostkę, cebulę, marchew i pietruszkę pokrojoną w kostkę smażymy na maśle. Jeżeli warzywa ładnie się podsmażą dodajemy bulion zrobiony z wody i pasty rosołowej.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą dusimy do miękkości warzyw. Jeżeli wszystkie warzywa będą miękkie, całość rozdrabniamy blenderem na papkę. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z grzankami lub pieczywem, jak kto lubi. Smacznego!!!