Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z dyni piżmowej.

Zupa krem z dyni piżmowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1530 Ocena: 20778

Dodano:

Odsłon: 2618

Bardzo smaczna i zdrowa zupa z dyni piżmowej. Polecam.

Składniki

  • dynia piżmowa 500 g pokrojona w kostkę
  • cebula 1 szt. mała
  • pietruszka (korzeń) 1 szt.
  • marchew 1 szt.
  • seler naciowy łodyżka
  • ziemniaki 1 szt.
  • pieprz czarny mielony szczypta
  • woda 550 ml
  • domowa pasta rosołowa 1 czubata łyżka lub 1 kostka kupna bulionu
  • sól do smaku
  • masło 10 g
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z dyni piżmowej.

Przygotowanie

  1. Obraną ze skóry, wydrążoną dynię, pokrojoną w kostkę, ziemniak pokrojony w kostkę, cebulę, marchew i pietruszkę pokrojoną w kostkę smażymy na maśle. Jeżeli warzywa ładnie się podsmażą dodajemy bulion zrobiony z wody i pasty rosołowej.

  2. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą dusimy do miękkości warzyw. Jeżeli wszystkie warzywa będą miękkie, całość rozdrabniamy blenderem na papkę. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z grzankami lub pieczywem, jak kto lubi.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń