Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i zdrowa zupa z dyni piżmowej. Polecam.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3912
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19857
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2990
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4159
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3912
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19857
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2990
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4159
Składniki
Obraną ze skóry, wydrążoną dynię, pokrojoną w kostkę, ziemniak pokrojony w kostkę, cebulę, marchew i pietruszkę pokrojoną w kostkę smażymy na maśle. Jeżeli warzywa ładnie się podsmażą dodajemy bulion zrobiony z wody i pasty rosołowej.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą dusimy do miękkości warzyw. Jeżeli wszystkie warzywa będą miękkie, całość rozdrabniamy blenderem na papkę. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z grzankami lub pieczywem, jak kto lubi. Smacznego!!!