Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona fasolka szparagowa z masełkiem lub z zasmażką z bułką tartą z czasem może się znudzić. Wtedy powstaje wariacja na temat fasolki szparagowej - zupa krem z dodatkiem warzyw.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2964
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422066
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2224
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2964
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422066
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2224
Składniki
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy często mieszając ok. 5-7 min. Następnie wlewamy bulion i gotujemy ok. 10 min. Fasolkę szparagową kroimy na kawałki i wrzucamy do bulionu z warzywami. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku. Na koniec zupę blendujemy i w razie potrzeby dolewamy jeszcze bulionu. Możemy podawać z grzankami.