Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona fasolka szparagowa z masełkiem lub z zasmażką z bułką tartą z czasem może się znudzić. Wtedy powstaje wariacja na temat fasolki szparagowej - zupa krem z dodatkiem warzyw.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6034
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9066
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8480
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5837
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6034
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9066
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8480
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5837
Składniki
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy często mieszając ok. 5-7 min. Następnie wlewamy bulion i gotujemy ok. 10 min. Fasolkę szparagową kroimy na kawałki i wrzucamy do bulionu z warzywami. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku. Na koniec zupę blendujemy i w razie potrzeby dolewamy jeszcze bulionu. Możemy podawać z grzankami.