Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z fasolki szparagowej to delikatne danie o wyjątkowym smaku. Przygotowanie jest szybkie i łatwe – wystarczy ugotować fasolkę, ziemniaki, cebulę, czosnek, a następnie zmiksować całość na gładki krem. Dodatek przypraw i odrobiny śmietany sprawia, że zupa nabiera głębi i kremowej konsystencji. Idealna na obiad!
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 39
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 586
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 39
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 586
Składniki
Fasolkę opłucz pod bieżącą wodą, odetnij końcówki i przełóż do garnka. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Zalej wszystko wcześniej przygotowanym bulionem lub wodą. Warzywa powinny być tylko przykryte płynem, dlatego nie dodawaj go ponadto więcej.
Wszystko lekko osól, a następnie do garnka dodaj posiekaną cebulkę oraz posiekane ząbki czosnku. Gotuj wszystko do miękkości. Ugotowane warzywa wyłów z garnka i przełóż do naczynia miksującego. Dodaj 3/4 do płynu, w którym warzywa się gotowały. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Gdyby krem wyszedł zbyt gęsty, dolej bulionu lub wody. Przed podaniem udekoruj zupę gałązką pietruszki. Danie serwuj z ulubionymi dodatkami, np. grzankami.