Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z fasolki szparagowej to delikatne danie o wyjątkowym smaku. Przygotowanie jest szybkie i łatwe – wystarczy ugotować fasolkę, ziemniaki, cebulę, czosnek, a następnie zmiksować całość na gładki krem. Dodatek przypraw i odrobiny śmietany sprawia, że zupa nabiera głębi i kremowej konsystencji. Idealna na obiad!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 12042
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1015
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4320
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 880
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1127
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4084
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 12042
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1015
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4320
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 880
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1127
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4084
Składniki
Fasolkę opłucz pod bieżącą wodą, odetnij końcówki i przełóż do garnka. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Zalej wszystko wcześniej przygotowanym bulionem lub wodą. Warzywa powinny być tylko przykryte płynem, dlatego nie dodawaj go ponadto więcej.
Wszystko lekko osól, a następnie do garnka dodaj posiekaną cebulkę oraz posiekane ząbki czosnku. Gotuj wszystko do miękkości. Ugotowane warzywa wyłów z garnka i przełóż do naczynia miksującego. Dodaj 3/4 do płynu, w którym warzywa się gotowały. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Gdyby krem wyszedł zbyt gęsty, dolej bulionu lub wody. Przed podaniem udekoruj zupę gałązką pietruszki. Danie serwuj z ulubionymi dodatkami, np. grzankami.