Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka pożywna zupka. Z dodatkiem grzanek stanowi super posiłek. :)
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 13
Pychota. Polecam.
Odsłon: 234
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9604
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4570
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 13
Pychota. Polecam.
Odsłon: 234
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9604
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4570
Składniki
Pomidory, paprykę, kabaczka umyć. Cebulę, czosnek obrać. Sparzyć pomidory i obrać.
Czosnek oraz cebulę pokroić w kostkę. W średniej wielkości garnku rozgrzać masło. Usmażyć czosnek oraz cebulę. Podlać niewielką ilością wody. Mieszać.
W tym czasie pokroić paprykę w kostkę. Wydrążyć gniazda nasienne. Dorzucić do garnka, mieszać.
Kabaczka pokroić w kostkę. Dodać do garnka, mieszać.
Pomidory pokroić w kostkę. Dodać do garnka, mieszać.
Pokroić ogórki w kostkę. Dodać do garnka, mieszać. Przyprawić kminkiem, solą oraz pieprzem. W razie konieczności podlać wodą. Gotować do miękkości i połączenia składników.
Zupę zblendować, a następnie najlepiej przetrzeć przez sito.
Przygotować grzanki krojąc kromki chleba w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć grzanki do chrupkości.
Smacznego! :)