Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa to pyszne warzywo, które je się przeważnie na surowo. Proponuję w postaci zupy krem.
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 476
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 261
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 476
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 261
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, por , seler , obrać , pokroić , umieścić w garnku, zalać wodą , dodać liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn doprawić solą, gotować 20 minut. Gdy gotują się warzywa umyć kalarepę , odciąć część zdrewniałą, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło wrzucić cebulę , smażyć 2 minuty , dodać kalarepę doprawić solą i pieprzem, smażyć 10 minut.
Z gotujących się warzyw wyjąć liść laurowy , dodać kalarepę oraz bulion , gotować 5 minut. Zdjąć z kuchni , zblendować , doprawić pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z popcornem.