Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa to pyszne warzywo, które je się przeważnie na surowo. Proponuję w postaci zupy krem.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, por , seler , obrać , pokroić , umieścić w garnku, zalać wodą , dodać liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn doprawić solą, gotować 20 minut. Gdy gotują się warzywa umyć kalarepę , odciąć część zdrewniałą, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło wrzucić cebulę , smażyć 2 minuty , dodać kalarepę doprawić solą i pieprzem, smażyć 10 minut.
Z gotujących się warzyw wyjąć liść laurowy , dodać kalarepę oraz bulion , gotować 5 minut. Zdjąć z kuchni , zblendować , doprawić pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z popcornem.