Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 1741
Dodano: 30.03.2014
Odsłon: 10248
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na patelnię i lekko rumienimy. Bulion gotujemy pod przykryciem około 5-6 minut na wolnym ogniu.
Do bulionu dodajemy kukurydzę, soczewicę, zeszkloną cebulkę i przyprawy. Po upływie 5 minut odstawiamy zupę z ognia, by trochę ostygła. Następnie zabielamy jogurtem. Zupę wlewamy do blendera i miksujemy na jednolity krem.
Zmiksowaną zupę przelewamy do miseczek, ozdabiamy odrobiną ostrej papryki i kukurydzy lub świeżą natką pietruszki.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 31 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Wiosennie sie zrobiło :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 30 marca 2014Zgłoś do usunięcia
pyszna i ten cudny kolor ! :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 marca 2014Zgłoś do usunięcia
świetna ,muszę wypróbować3 Kto głosował? | Odpowiedz

btylza 30 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Zupa - palce lizać! Spróbuj ją ,,przyostrzyć zmieloną kolendrą. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz