Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentuję jedną z moich ulubionych zup – krem z kukurydzy z dodatkiem gotowanej soczewicy. Jest szybka do przygotowania, bardzo delikatna i aromatyczna. Dzieciaki wprost za nią przepadają ze względu na jej lekko słodkawy smak. Polecam zwłaszcza w ramach wiosennej diety.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11353
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 324
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 88
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 458
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11353
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 324
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 88
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 458
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na patelnię i lekko rumienimy. Bulion gotujemy pod przykryciem około 5-6 minut na wolnym ogniu.
Do bulionu dodajemy kukurydzę, soczewicę, zeszkloną cebulkę i przyprawy. Po upływie 5 minut odstawiamy zupę z ognia, by trochę ostygła. Następnie zabielamy jogurtem. Zupę wlewamy do blendera i miksujemy na jednolity krem.
Zmiksowaną zupę przelewamy do miseczek, ozdabiamy odrobiną ostrej papryki i kukurydzy lub świeżą natką pietruszki.
Smacznego!