Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy da się zrobić pyszną, pożywną i efektownie wyglądającą zupę w 15 minut? Taką , którą można przygotować i dzieciom i gościom? Tym przepisem spróbuję Was przekonać, że się da, a gotowanie może i powinno być przyjemne :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Przygotowanie : 1. W rondelku z grubym dnem rozgrzewamy masło i krótko podsmażany na nim czosnek. 2. Dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i przyprawiamy (2 łyżki kurkumy i po pół łyżeczki pozostałych przypraw ) 3. Zalewamy wodą i gotujemy razem ok. 3 min. 4. W tym czasie na drugiej suchej patelni prażymy posolone pestki słonecznika i kroimy szczypiorek - ilość weług upodobań :) 5. Do gotującego się wywaru dodajemy śmietnkę lub mleko kokosowe i na dużym ogniu odparowujemy ok. 2 min. 6. Zupę blendujemy , próbujemy i ponownie doprawiamy, a następnie gotujem chwilę aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 7. i.... podajemy :) Zupę nalewamy do głębokiego talerza, na wierzchu posypujemy prażonymi pestkami słonecznika i szczypiorkiem, całość uzupełniając szczyptą słodkiej ( lub ostrej ) papryki . Smacznego :)