Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy da się zrobić pyszną, pożywną i efektownie wyglądającą zupę w 15 minut? Taką , którą można przygotować i dzieciom i gościom? Tym przepisem spróbuję Was przekonać, że się da, a gotowanie może i powinno być przyjemne :)
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1216
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 108
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 196
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1211
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1216
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 108
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 196
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1211
Składniki
Przygotowanie : 1. W rondelku z grubym dnem rozgrzewamy masło i krótko podsmażany na nim czosnek. 2. Dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i przyprawiamy (2 łyżki kurkumy i po pół łyżeczki pozostałych przypraw ) 3. Zalewamy wodą i gotujemy razem ok. 3 min. 4. W tym czasie na drugiej suchej patelni prażymy posolone pestki słonecznika i kroimy szczypiorek - ilość weług upodobań :) 5. Do gotującego się wywaru dodajemy śmietnkę lub mleko kokosowe i na dużym ogniu odparowujemy ok. 2 min. 6. Zupę blendujemy , próbujemy i ponownie doprawiamy, a następnie gotujem chwilę aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 7. i.... podajemy :) Zupę nalewamy do głębokiego talerza, na wierzchu posypujemy prażonymi pestkami słonecznika i szczypiorkiem, całość uzupełniając szczyptą słodkiej ( lub ostrej ) papryki . Smacznego :)