Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy da się zrobić pyszną, pożywną i efektownie wyglądającą zupę w 15 minut? Taką , którą można przygotować i dzieciom i gościom? Tym przepisem spróbuję Was przekonać, że się da, a gotowanie może i powinno być przyjemne :)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2602
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2602
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Przygotowanie : 1. W rondelku z grubym dnem rozgrzewamy masło i krótko podsmażany na nim czosnek. 2. Dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i przyprawiamy (2 łyżki kurkumy i po pół łyżeczki pozostałych przypraw ) 3. Zalewamy wodą i gotujemy razem ok. 3 min. 4. W tym czasie na drugiej suchej patelni prażymy posolone pestki słonecznika i kroimy szczypiorek - ilość weług upodobań :) 5. Do gotującego się wywaru dodajemy śmietnkę lub mleko kokosowe i na dużym ogniu odparowujemy ok. 2 min. 6. Zupę blendujemy , próbujemy i ponownie doprawiamy, a następnie gotujem chwilę aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 7. i.... podajemy :) Zupę nalewamy do głębokiego talerza, na wierzchu posypujemy prażonymi pestkami słonecznika i szczypiorkiem, całość uzupełniając szczyptą słodkiej ( lub ostrej ) papryki . Smacznego :)