Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym, to jedna z tych kremowych zup, którą mogłabym jeść bez końca. Pikantna i lekko słodka, bardzo aromatyczna i sycąca. Z powodzeniem możecie zabrać ją ze sobą do pracy. Świetnie smakuje solo, z grzankami, groszkiem ptysiowym czy podprażonymi ziarnami słonecznika lub dyni.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118859
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8754
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2619
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118859
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8754
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2619
Składniki
W garnku rozgrzać olej z masłem, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, curry, ostrą paprykę oraz kurkumę. Całość chwilę przesmażyć. Dodać bulion. Za pomocą ostrego noża odkroić z kolby ziarna kukurydzy. Kukurydzę dodać do zupy. Całość gotować do miękkości składników. Zupę zmiksować z pomocą blendera i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łupin z kukurydzy. Ponownie podgrzać, dodać mleko kokosowe oraz sól i pieprz.