Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym, to jedna z tych kremowych zup, którą mogłabym jeść bez końca. Pikantna i lekko słodka, bardzo aromatyczna i sycąca. Z powodzeniem możecie zabrać ją ze sobą do pracy. Świetnie smakuje solo, z grzankami, groszkiem ptysiowym czy podprażonymi ziarnami słonecznika lub dyni.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7237
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2688
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 814
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7237
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2688
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 814
Składniki
W garnku rozgrzać olej z masłem, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, curry, ostrą paprykę oraz kurkumę. Całość chwilę przesmażyć. Dodać bulion. Za pomocą ostrego noża odkroić z kolby ziarna kukurydzy. Kukurydzę dodać do zupy. Całość gotować do miękkości składników. Zupę zmiksować z pomocą blendera i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łupin z kukurydzy. Ponownie podgrzać, dodać mleko kokosowe oraz sól i pieprz.