Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki uwielbiam pod każdą postacią i w każdym daniu. Tym razem proponuję pyszną i pożywną zupkę z kurek. Już się nie mogę doczekać aż zacznie się sezon na te pyszne grzybki.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4764
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4764
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
Na patelni podsmażyć kawałki ziemniaków, marchwi, cebuli i czosnku. Do garnka z gotującym się rosołem lub bulionem włożyć serek topiony ementaler. Jak serek się rozpuści w zupie to do tego włożyć usmażone ziemniaki, marchew, cebulę i czosnek. Kurki oczyścić i również podsmażyć na tej samej patelni, a następnie dodać do zupy. Całość gotować do miękkości. Na koniec wlać 200 ml śmietany kremówki, doprawić solą, pieprzem i octem jabłkowym (lub sokiem z cytryny). Wszystko zblendować i można jeść. Gorąco polecam, bo zupka genialna. SMACZNEGO!!!