Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki uwielbiam pod każdą postacią i w każdym daniu. Tym razem proponuję pyszną i pożywną zupkę z kurek. Już się nie mogę doczekać aż zacznie się sezon na te pyszne grzybki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1489
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 257
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1489
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 257
Składniki
Na patelni podsmażyć kawałki ziemniaków, marchwi, cebuli i czosnku. Do garnka z gotującym się rosołem lub bulionem włożyć serek topiony ementaler. Jak serek się rozpuści w zupie to do tego włożyć usmażone ziemniaki, marchew, cebulę i czosnek. Kurki oczyścić i również podsmażyć na tej samej patelni, a następnie dodać do zupy. Całość gotować do miękkości. Na koniec wlać 200 ml śmietany kremówki, doprawić solą, pieprzem i octem jabłkowym (lub sokiem z cytryny). Wszystko zblendować i można jeść. Gorąco polecam, bo zupka genialna. SMACZNEGO!!!