Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki uwielbiam pod każdą postacią i w każdym daniu. Tym razem proponuję pyszną i pożywną zupkę z kurek. Już się nie mogę doczekać aż zacznie się sezon na te pyszne grzybki.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 923
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 923
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Na patelni podsmażyć kawałki ziemniaków, marchwi, cebuli i czosnku. Do garnka z gotującym się rosołem lub bulionem włożyć serek topiony ementaler. Jak serek się rozpuści w zupie to do tego włożyć usmażone ziemniaki, marchew, cebulę i czosnek. Kurki oczyścić i również podsmażyć na tej samej patelni, a następnie dodać do zupy. Całość gotować do miękkości. Na koniec wlać 200 ml śmietany kremówki, doprawić solą, pieprzem i octem jabłkowym (lub sokiem z cytryny). Wszystko zblendować i można jeść. Gorąco polecam, bo zupka genialna. SMACZNEGO!!!