Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki uwielbiam pod każdą postacią i w każdym daniu. Tym razem proponuję pyszną i pożywną zupkę z kurek. Już się nie mogę doczekać aż zacznie się sezon na te pyszne grzybki.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Składniki
Na patelni podsmażyć kawałki ziemniaków, marchwi, cebuli i czosnku. Do garnka z gotującym się rosołem lub bulionem włożyć serek topiony ementaler. Jak serek się rozpuści w zupie to do tego włożyć usmażone ziemniaki, marchew, cebulę i czosnek. Kurki oczyścić i również podsmażyć na tej samej patelni, a następnie dodać do zupy. Całość gotować do miękkości. Na koniec wlać 200 ml śmietany kremówki, doprawić solą, pieprzem i octem jabłkowym (lub sokiem z cytryny). Wszystko zblendować i można jeść. Gorąco polecam, bo zupka genialna. SMACZNEGO!!!