Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego leczo trochę nam się narobiło. Postanowiliśmy zrobić z niego nową, równie pyszną potrawę.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93944
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2734
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1641
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93944
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2734
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1641
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Składniki
Cukinię i kabaczek kroimy w kostkę. Papryki w paski. Pieczarki na plasterki. Fasolkę na 2-3 cm kawałki. Parówki na plasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory parzymy, usuwamy skórę, kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pieczarki, fasolę, marchew i parówki. Lekko oprószamy solą i pieprzem. W trakcie smażenia, najlepiej pod koniec, dodajemy przeciśnięte przez praskę, ząbki czosnku. Chwilę smażymy, dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy, sos tabasco i dusimy pod przykryciem do momentu, kiedy fasolka zacznie mięknąć. Następnie dodajemy cukinię, kabaczek i papryki. Dolewamy bulion, wsypujemy paprykę i dusimy pod przykryciem do momentu, kiedy wszystkie warzywa będą miękkie. Całość lekko studzimy, miksujemy. W razie potrzeby dolewamy bulionu warzywnego. Ziemniaki kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości. Dodajemy do zupy, podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem.