Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego leczo trochę nam się narobiło. Postanowiliśmy zrobić z niego nową, równie pyszną potrawę.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 457
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 561
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 457
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 561
Składniki
Cukinię i kabaczek kroimy w kostkę. Papryki w paski. Pieczarki na plasterki. Fasolkę na 2-3 cm kawałki. Parówki na plasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory parzymy, usuwamy skórę, kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pieczarki, fasolę, marchew i parówki. Lekko oprószamy solą i pieprzem. W trakcie smażenia, najlepiej pod koniec, dodajemy przeciśnięte przez praskę, ząbki czosnku. Chwilę smażymy, dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy, sos tabasco i dusimy pod przykryciem do momentu, kiedy fasolka zacznie mięknąć. Następnie dodajemy cukinię, kabaczek i papryki. Dolewamy bulion, wsypujemy paprykę i dusimy pod przykryciem do momentu, kiedy wszystkie warzywa będą miękkie. Całość lekko studzimy, miksujemy. W razie potrzeby dolewamy bulionu warzywnego. Ziemniaki kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości. Dodajemy do zupy, podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem.