Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z marchewki i pomarańczy z dodatkiem imbiru, kurkumy, czosnku i tymianku na bulionie warzywnym.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 104
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2739
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2427
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 104
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2739
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2427
Składniki
1. Cebulę oraz czosnek podsmażamy w garnku na maśle, dodajemy odrobinę suszonego tymianku. 2. Ziemniaka oraz marchewki obieramy i kroimy drobno i podsmażamy w garnku. 3. Dodajemy świeży starty imbir, odrobinę kurkumy. Smażymy wszystko chwilkę. 4. Dodajemy wcześniej przygotowanym bulion warzywny. Gotujemy do miękkości warzyw, a następnie blendujemy zupę na gładki krem. 5. Na koniec dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy. W razie konieczności dodajemy sól i pieprz. Zupę możemy podawać z grzankami, z prażonymi pestkami dyni, z kleksem śmietany lub z mleczkiem kokosowym.